loading...

وبلاگ سایت همراه مشاور

بازدید : 60
يکشنبه 5 دی 1400 زمان : 15:11

مقدمه

حق اعتراض به مالیات برای تمام مودیان مالیاتی که اظهارنامه خود در سامانه های سازمان مالیاتی کشور تسلیم کرده اند وجود دارد. البته باید دقت داشته باشید که ثبت اعتراض مالیاتی در روش مستقیم و ارسال اظهارنامه امکان پذیر است. چرا که به طور کلی مالیات به دو دسته کلی تقسیم می شود که شامل مالیات مستقیم و غیر مستقیم می باشند. مالیات مستقیم شامل مالیات هایی است که به دارایی و درآمد افراد تعلق می گیرد و غیر مستقیم هم نوعی از مالیات است که از مصرف کنندگان خدمات و کالاها اخذ می گردد. با توجه به این که در روش اول افراد می توانند با مراجعه به سامانه ی مالیاتی، اظهارنامه های مالیاتی خود را ارسال نمایند، در ادامه هم امکان اعتراض به صورت مالیات تعیین شده از طرف سازمان مالیاتی برای ان ها وجود خواهد داشت.

اعتراض به مالیات

نکته مهم در این رابطه، انجام اعتراض در مهلت قانونی آن است. زیرا طبق قانون بعد از مشخص شدن مالیات قطعی افراد، یک بازه زمانی مشخص برای اعتراض به این مالیات در نظر گرفته می شود. در این مطلب مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ را برای شما بیان می کنیم تا بتوانید در زمان مناسب اعتراض خود را به ثبت برسانید. با توجه به این که سازمان امور مالیاتی با ایجاد سامانه های گوناگون بیش تر خدمات خود را به صورت آنلاین ارائه می دهد، ثبت اعتراض مالیاتی هم از همین طریق انجام می گیرد. به عبارت دیگر، افراد جهت انجام اعتراض نسبت به مالیات مشخص شده می توانند به سامانه مربوطه مراجعه کرده و به صورت اینترنتی این کار را انجام دهند. با توجه به اهمیت این موضوع جهت جلوگیری از پرداخت مالیات اضافی برای بسیاری از مودیان، در ادامه روش ورود به سامانه مذکور و انجام اعتراض از طریق را برای شما توضیح خواهیم داد.



ورود به سامانه ثبت اعتراض مالیات

همان طور که گفتیم، امکان انجام اعتراض در مواردی که افراد به صورت مستقیم و با ارسال اظهارنامه های مالیاتی ملزم به پرداخت آن ها هستند، وجود دارد. مهم ترین این موارد شامل اعتراض به مالیات مشاغل، حقوق و مالیات بر ارث می شوند که در ادامه هر کدام از آن ها را به طور کامل برای شما بیان خواهیم کرد. اما با توجه به این که جهت انجام این اعتراض ها باید از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی اقدام نمایید، لازم است ابتدا آشنایی کاملی با عملکرد این سامانه پیدا کنید. در این قسمت نحوه ورود به سامانه در نظر گرفته شده جهت ثبت اعتراض مالیاتی را برای شما توضیح خواهیم داد. در ادامه هم به روش ثبت اعتراض در آن می پردازیم تا جهت انجام این کار با مشکلی رو به رو نباشید. بنابراین در صورت نیاز، به راحتی خواهید توانست از این سامانه برای ارسال اعتراض های مالیاتی تان استفاده نمایید.

برای وارد شدن به سامانه ثبت اعتراض های مالیاتی لازم است چند اقدام ساده را پشت سر بگذارید که در این بخش آن ها را برای شما بیان کرده ایم. این اقدامات لازم جهت ورود به سایت اعتراض به صورت مالیات شامل موارد زیر می شوند.

  1. ۱در اولین قدم آدرس اینترنتی سایت مربوط به انجام اعتراض نسبت به مالیات های تعیین شده را جست و جو کنید. جهت این امر نشانی اینترنتی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ نمایید.
  2. ۲سپس اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج گوگل با همین آدرس یعنی سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی را انتخاب کرده و به آن وارد شوید. با ورود به این سایت اصلی سازمان امور مالیاتی کشور، امکان دسترسی به سایر سامانه ها از جمله سامانه ثبت اعتراض ها هم برای تان فراهم خواهد بود.

    ورود به سامانه ثبت اعتراض مالیات

  3. ۳در ادامه به صفحه اصلی سایت عملیات الکترونیکی مالیاتی وارد خواهید شد. برای ورود به سامانه ثبت اعتراض مالیاتی، با استفاده از کشو موجود در سمت راست این صفحه به سمت پایین آن حرکت کنید.
  4. ۴در بخش میانی این صفحه گزینه های مختلفی را مشاهده می کنید که هر کدام از آن ها شما را به یکی از سامانه های مالیاتی راهنمایی می کنند. جهت انجام اعتراض خود به مالیات های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی، باید گزینه «ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات» را انتخاب نمایید. این گزینه در قسمت پایین و سمت راست این بخش قرار گرفته است.

    ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات  مالیاتی

  5. ۵در مرحله بعد وارد صفحه دیگری می شوید که یک سری نکات جهت استفاده از این سامانه و آماده کردن متن اعتراض به مالیات برای شما ارائه شده است. این موارد را با دقت مطالعه نموده و سپس در قسمت پایین صفحه بر روی گزینه «ورود به سامانه اعتراضات و شکایات» کلیک کنید.

    سامانه ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات

  6. ۶سرانجام به صفحه ورودی سامانه اعتراض به مالیات های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی وارد خواهید شد. در این بخش یک سری اطلاعات از شما درخواست می شود که مهم ترین آن ها شامل نام کاربری و رمز عبور می باشد. این موارد در هنگام ثبت نام سایت عملیات الکترونیکی مالیاتی به شما تعلق گرفته است. پس ابتدا نوع ورود خود را مشخص کرده و سپس نام کاربری و رمز عبورتان را در کادرهای مشخص شده قرار دهید. در نهایت کد امنیتی موجود در این بخش را هم وارد نموده و گزینه «ورود» را بزنید.

    اعتراض به صورت مالیات

  7. ۷در ادامه به صفحه اصلی اعتراض به صورت مالیات وارد شده و می توانید در این بخش نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام نمایید.

با طی کردن مراحل بالا، فرآیند ورود شما به سامانه ثبت اعتراض های مالیاتی با موفقیت انجام می شود. پس نوبت به انجام اعتراض به مالیات قطعی مشخص شده برای شما از این طریق می رسد. در ادامه نحوه ثبت اعتراض از طریق این سامانه را هم برای شما بیان خواهیم کرد تا از این نظر با مشکلی رو به رو نباشید. البته توجه داشته باید که جهت انجام این کار باید در مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ اقدام نمایید و در غیر این صورت اعتراض شما مورد قبول واقع نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: ثبت نام اظهارنامه مالیاتی

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

نحوه اعتراض به مالیات

اکنون که روش ورود به سامانه ثبت اعتراض نسبت به مالیات های تعیین شده را فرا گرفتید، در این جا قصد داریم به نحوه اعتراض به مالیات تکلیفی و قطعی از طریق این سامانه بپردازیم. همان گونه که اشاره کردیم، مالیات های گوناگونی برای افراد در نظر گرفته می شود که در نتیجه باعث وجود اعتراضات در زمینه های مالیاتی مختلفی هم خواهد شد. مهم ترین این موارد هم شامل مالیات های در نظر گرفته شده برای حقوق، ارث، مالیات مشاغل و مالیات ارزش افزوده می باشند. اگر چه هر کدام از این مالیات ها برای موارد متفاوتی در نظر گرفته می شوند، اما روش اعتراض به آن ها یکسان بوده و از طریق همین سامانه الکترونیکی است. به عبارت دیگر، نحوه اعتراض به مالیات ارزش افزوده با اعتراض به مالیات حقوق و مشاغل یکسان است. کافی است در هنگام ثبت اعتراض، شماره برگه تشخیص مالیاتی هر کدام از این موارد را در جایگاه مشخص شده وارد نموده و درخواست تان را ثبت کنید.

نکته مهم در استفاده از این سیستم جهت ثبت اعتراض، ارائه متنی مناسب برای این کار می باشد. در واقع متن لازم جهت هر کدام از این موارد با دیگری متفاوت بوده و برای مثال، متن اعتراض به مالیات ارزش افزوده برای حقوق یا مشاغل مناسب نخواهد بود. در ادامه سعی می کنیم نمونه هایی از هر کدام برای تان قرار دهیم. به هر حال، جهت ثبت اعتراض مالیاتی از طریق سامانه الکترونیکی هم لازم است یک سری مراحل را طی کنید که در ادامه آن ها را برای شما آورده ایم:

  1. ۱ابتدا باید به سامانه در نظر گرفته شده برای اعتراض به صورت مالیات وارد شوید. در بخش قبل روش ورود به این سامانه را به طور کامل برای شما بیان کرده ایم تا مشکلی جهت انجام این کار نداشته باشید.
  2. ۲بعد از وارد کردن نام کاربری، کلمه عبور و کد امنیتی به صورت صحیح، صفحه اولیه آن را به شکل زیر مشاهده خواهید کرد. امکان ثبت اعتراض نسبت به مالیات های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور در هر کدام از زمینه هایی که اشاره کردیم، از این طریق برای شما وجود خواهد داشت. جهت این امر، بر روی گزینه «اعتراضات و شکایات» و سپس گزینه «ثبت اعتراض/شکایت» در سمت راست و بالای این صفحه کلیک کنید.

    نحوه اعتراض به مالیات

  3. ۳با انتخاب عنوان «اعتراضات و شکایات» در بخش قبل، لیستی برای شما نمایش داده می شود که شامل چندین گزینه متفاوت است. با توجه به نوع و مرحله اعتراض به صورت مالیات خود، باید گزینه مرتبط را از این لیست انتخاب نمایید. در صورتی که نسبت به برگ تشخیص مالیاتی خود اعتراض دارید، کافی است گزینه «ممیز کل» را از این لیست انتخاب کنید. اما در صورتی که قبلا این کار را انجام داده اید و نظر ممیز کل برای شما قانع کننده نبوده است، می توانید نسبت به ثبت شکایت در هیات حل اختلاف مالیات اقدام کنید. جهت این امر کافی است گزینه بعدی لیست یعنی «هیات حل اختلاف مالیاتی» را بزنید. هم چنین، با انتخاب گزینه «نکات مهم» در این لیست که به عنوان اولین گزینه قرار داده شده است، می توانید نکات کلیدی ثبت اعتراض را مشاهده نمایید.

    اعتراضات و شکایات در طرح جامع مالیاتی

  4. ۴به هر حال، بعد از انتخاب گزینه های «ممیز کل» یا «هیات حل اختلاف مالیاتی»، به مرحله بعد وارد شده و فرم ثبت اعتراض مالیاتی در اختیارتان قرار می گیرد. در این فرم هم باید یک سری اطلاعات را با دقت وارد کنید. از جمله مهم ترین این موارد شامل شماره برگه تشخیص مالیاتی تان می شود که امکان سرچ کردن آن در این قسمت وجود دارد. بعد از سرچ کردن شماره برگه مالیاتی، دکمه «جستجو» را بزنید تا اطلاعات آن نمایش داده شود. در ادامه سایر اطلاعات مورد نیاز را هم تکمیل نموده و متن اعتراض به مالیات را هم در بخش «شرح اعتراض» قرار دهید.

    فرم ثبت اعتراض مالیاتی

  5. ۵پس از تکمیل کردن همه اطلاعات مورد نیاز در فرم ثبت اعتراض، درخواست شما برای مراجع مربوطه فرستاده شده و فرآیند بررسی آن آغاز می شود. در صورتی که اعتراض تان به درستی انجام شده باشد، مالیات اضافی در نظر گرفته شده برای شما اصلاخ خواهد شد.

همان طور که مشاهده نمودید، ثبت اعتراض از طریق سامانه الکترونیکی اعتراض به مالیات بسیار ساده بوده و با طی کردن چند مرحله می توان این کار را انجام داد. بنابراین اگر به مالیات قطعی تعیین شده برای خود در زمینه های گوناگون حقوقی، شغلی، ارزش افزوده، ارثی و سایر موارد این چنینی دیگر اعتراض دارید، به سادگی درخواست اعتراض خود را از این طریق ارائه دهید. البته توجه به مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ برای این کا بسیار حائز اهمیت است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی

مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰

در بخش های قبل روش ورود به سامانه الکترونیکی اعتراض به مالیات را برای شما بیان کرده و نحوه ثبت اعتراض در آن را هم توضیح دادیم. بنابراین اکنون به راحتی می توانید به این سامانه وارد شده و نسبت به انجام اعتراض مالیاتی خود از این طریق اقدام نمایید. اما همان طور که گفتیم، توجه به مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ که توسط سازمان امور مالیاتی تعیین شده است، برای ثبت این اعتراض بسیار اهمیت دارد. به عبارت دیگر، تنها زمانی اعتراض شما مورد پذیرش قرار می گیرد که در مهلت در نظر گرفته شده این کار را انجام داده باشید. در صورتی که تعلل کرده و بعد از گذشت بازه زمانی مشخص شده اعتراض خود را ثبت کنید، مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت. در ادامه بازه زمانی تعیین شده برای ثبت اعتراض به صورت مالیات را در مراحل مختلف برای شما آورده ایم تا این کار را در زمان قانونی آن انجام داده و با مشل مواجه نشوید.

  • مهلت اعتراض در اولین مرحله یعنی اعتراض به برگه تشخیص مالیات برابر با ۳۰ روز بعد از اعلام نتیجه توسط ممیز مالیاتی می باشد.
  • این مهلت برای مرحله دوم ثبت اعتراض مالیاتی یعنی اعتراض به رای ممیز کل و انجام شکایت در هیات حل اختلاف مالیات ۲۰ روز می باشد.
  • در صورتی که بعد از صدور رای هیات حل اختلاف مالیات هم هنوز به نتیجه اعتراض دارید، ۲۰ روز دیگر برای اعتراض و بررسی مالیات در هیات حل اختلاف تجدید نظر فرصت خواهید داشت.
  • در نهایت اگر رای هیات حل اختلاف تجدید نظر هم نتوانست شما را قانع کند، ۲۰ روز برای انجام آخرین مرحله اعتراض فرصت خواهید داشت. در این مرحله اعتراض شما در شورای عالی مالیاتی مورد بررسی قرار گرفته و رای نهایی صادر می شود. رای صادر شده در این مرحله قابل اعتراض نمی باشد.

مواردی که در این جا بیان کردیم، مهلت قانونی اعتراض به صورت مالیات می باشند که در شرایط عادی باید طبق آن عمل کرد. اما مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ کمی دچار تغیرات شده و دلیل آن هم وجود بیماری کرونا و جلوگیری از ایجاد تجمعات مختلف برای ثبت اعتراض، پیگیری درخواست ها و موارد این چنینی دیگر است. در هیمن راستا، ستاد ملی مبارزه با کرونا در اطلاعیه ای اعلام کرده است، آن دسته از مودیان مالیاتی که آخرین مهلت اعتراض آن ها از تاریخ ۱ تیر ۱۴۰۰ تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ بوده به مدت ۳ ماه دیگر فرصت انجام اعتراض خواهند داشت. در واقع، مهلت اعتراض به مالیات برای این افراد به مدت ۳ ماه تمدیدی گردیده است. اگر چه احتمال دارد برای افرادی که مهلت اعتراض شان در فصل های بعدی است هم این تمدید صورت بگیرد، اما برای اطلاع دقیق این موضوع باید منتظر بیانیه های مسولین مربوطه باشیم.

بیشتر بخوانید: مهلت اظهارنامه مالیاتی

اعتراض به مالیات بر ارث

یکی از موارد رایج اعتراض به صورت مالیات مربوط به اعتراض هایی است که نسبت به مالیات های تعیین شده بر ارث انجام می گیرند. طبق قانون، مودیان مالیاتی در این مورد وراث متوفی، ولی یا امین یا قیم یا نماینده قانونی ان ها می باشد. این اشخاص باید در زمان مشخص شده نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی ارثیه متوفی به سازمان امور مالیاتی اقدام نمایند. این اظهارنامه باید شامل اطلاعات کاملی در مورد دارایی ها و اموال متوفی بوده و هم چنینی بدهی ها و موارد این چنینی دیگر را هم تشریح نماید. زمان قانونی ارسال این اظهارنامه از طرف مودیان مالیاتی یک سال می باشد که طبق قانون باید در این مدت اظهارنامه ارسال شود. در ادامه، پس از بررسی اظهارنامه و سایر شرایط توسط کارشناسان سازمان امور مالیاتی، مالیات مربوطه تعیین می شود. در صورتی که مودیان نسبت به مالیت تعیین شده معترض باشند، می توانند نسبت به ثبت اعتراض مالیاتی از طریق سامانه الکترونیکی اقدام نمایند.

اعتراض به صورت مالیات

اما نکته مهم در این رابطه مربوط به نحوه اعتراض به مالیات بر ارث است. چرا که روش انجام این کار با سایر موارد کمی متفاوت است. به این ترتیب که ابتدا کارشناسان سازمان امور مالیاتی بر اساس مدارک و شواهد موجود و هم چنین اظهارنامه مالیاتی مودیان، اقدام به بررسی و تعیین مالیات مناسب برای ارثیه می کند. در ادامه این مالیات به مودیان ابلاغ شده و آن ها ملزم به پرداخت آن هستند، حتی اگر به این میزان مالیات اعتراض داشته باشند. این افراد بعد از پرداخت مالیات تعیین شده می توانند نسبت به اعتراض به صورت مالیات اقدام نمایند. روش انجام این کار هم با استفاده از سامانه الکترونیکی می باشد که در بخش های قبل به طور کامل آن را توضیح داده ایم. در صورتی که اعتراض این افراد مورد قبول واقع شود، هزینه اضافی دریافت شده به حساب مودیان مالیاتی برگشت داده خواهد شد. در غیر این صورت هم می توانند مراحل بعدی اعتراض را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: پرداخت الکترونیکی مالیات

اعتراض به مالیات مشاغل

یکی دیگر از موارد مهمی که مودیان در موارد متعدد اعتراض خود را نسبت به آن بیان کرده اند، اعتراض به مالیات مشاغل می باشد. طبق قوانین کشور، درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل گوناگون کسب می کند مشمول مالیات خواهد بود. این درآمد هم شامل درآمدهایی است که توسط شخص حقیقی مقیم ایران در کشور به دست می آید. هم شامل درآمدهایی است که شخص حقیقی مقیم خارج از کشور در ایران به دست می آورد. پس به طور کلی می توان گفت درآمدهایی که اشخاص حقیقی در کشور ما از طریق استغال به برخی مشاغل به دست می آورند، مشمول مالیات خواهد بود. در این مورد هم افراد باید اظهارنامه مالیاتی مربوط به درآمد حاصل از این مشاغل را به صورت سالانه به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند تا مالیات بر درآمد آن ها تعیین گردد. در صورتی هم که نسبت به این مالیات تعیین شده اعتراضی وجود داشته باشد، امکان ثبت اعتراض مالیاتی وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اظهارنامه ارزش افزوده

اعتراض به مالیات حقوق

نوع دیگر از مالیات ها که توسط سازمان امور مالیاتی کشور دریافت می شود، مالیات بر حقوق اشخاص می باشد. در این مورد هم اشخاصی که حقوق دریافت می کنند، وظیفه دارند اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند. سپس کارفرماها پرداخت را انجام می دهند که البته از حقوق شخص کم خواهد شد. البته با توجه به عدم وجود ساختاری مناسب برای تشخیص همه افراد حثوث بگیر، قانون مسولیت پرداخت مالیات بر حقوق را برعهده کارفرماها قرار داده است. به هر حال، در این مورد هم اشخاص میتوانند نسبت به ثبت اعتراض مالیاتی اقدام نمایند. چرا که امکان انجام این اعتراض از طریق سامانه الکترونیکی مالیاتی برای آن ها فراهم شده است. همان گونه که در بخش های قبل هم توضیح دادیم، این افراد باید به این سامانه وارد شده و فرم اعتراض به مالیات حقوق را تکمیل نموده و ارسال نمایند تا درخواست شان ثبت گردد.

منبع : اعتراض به مالیات

مقدمه

حق اعتراض به مالیات برای تمام مودیان مالیاتی که اظهارنامه خود در سامانه های سازمان مالیاتی کشور تسلیم کرده اند وجود دارد. البته باید دقت داشته باشید که ثبت اعتراض مالیاتی در روش مستقیم و ارسال اظهارنامه امکان پذیر است. چرا که به طور کلی مالیات به دو دسته کلی تقسیم می شود که شامل مالیات مستقیم و غیر مستقیم می باشند. مالیات مستقیم شامل مالیات هایی است که به دارایی و درآمد افراد تعلق می گیرد و غیر مستقیم هم نوعی از مالیات است که از مصرف کنندگان خدمات و کالاها اخذ می گردد. با توجه به این که در روش اول افراد می توانند با مراجعه به سامانه ی مالیاتی، اظهارنامه های مالیاتی خود را ارسال نمایند، در ادامه هم امکان اعتراض به صورت مالیات تعیین شده از طرف سازمان مالیاتی برای ان ها وجود خواهد داشت.

اعتراض به مالیات

نکته مهم در این رابطه، انجام اعتراض در مهلت قانونی آن است. زیرا طبق قانون بعد از مشخص شدن مالیات قطعی افراد، یک بازه زمانی مشخص برای اعتراض به این مالیات در نظر گرفته می شود. در این مطلب مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ را برای شما بیان می کنیم تا بتوانید در زمان مناسب اعتراض خود را به ثبت برسانید. با توجه به این که سازمان امور مالیاتی با ایجاد سامانه های گوناگون بیش تر خدمات خود را به صورت آنلاین ارائه می دهد، ثبت اعتراض مالیاتی هم از همین طریق انجام می گیرد. به عبارت دیگر، افراد جهت انجام اعتراض نسبت به مالیات مشخص شده می توانند به سامانه مربوطه مراجعه کرده و به صورت اینترنتی این کار را انجام دهند. با توجه به اهمیت این موضوع جهت جلوگیری از پرداخت مالیات اضافی برای بسیاری از مودیان، در ادامه روش ورود به سامانه مذکور و انجام اعتراض از طریق را برای شما توضیح خواهیم داد.



ورود به سامانه ثبت اعتراض مالیات

همان طور که گفتیم، امکان انجام اعتراض در مواردی که افراد به صورت مستقیم و با ارسال اظهارنامه های مالیاتی ملزم به پرداخت آن ها هستند، وجود دارد. مهم ترین این موارد شامل اعتراض به مالیات مشاغل، حقوق و مالیات بر ارث می شوند که در ادامه هر کدام از آن ها را به طور کامل برای شما بیان خواهیم کرد. اما با توجه به این که جهت انجام این اعتراض ها باید از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی اقدام نمایید، لازم است ابتدا آشنایی کاملی با عملکرد این سامانه پیدا کنید. در این قسمت نحوه ورود به سامانه در نظر گرفته شده جهت ثبت اعتراض مالیاتی را برای شما توضیح خواهیم داد. در ادامه هم به روش ثبت اعتراض در آن می پردازیم تا جهت انجام این کار با مشکلی رو به رو نباشید. بنابراین در صورت نیاز، به راحتی خواهید توانست از این سامانه برای ارسال اعتراض های مالیاتی تان استفاده نمایید.

برای وارد شدن به سامانه ثبت اعتراض های مالیاتی لازم است چند اقدام ساده را پشت سر بگذارید که در این بخش آن ها را برای شما بیان کرده ایم. این اقدامات لازم جهت ورود به سایت اعتراض به صورت مالیات شامل موارد زیر می شوند.

  1. ۱در اولین قدم آدرس اینترنتی سایت مربوط به انجام اعتراض نسبت به مالیات های تعیین شده را جست و جو کنید. جهت این امر نشانی اینترنتی tax.gov.ir را در مرورگر خود قرار داده و سرچ نمایید.
  2. ۲سپس اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج گوگل با همین آدرس یعنی سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی را انتخاب کرده و به آن وارد شوید. با ورود به این سایت اصلی سازمان امور مالیاتی کشور، امکان دسترسی به سایر سامانه ها از جمله سامانه ثبت اعتراض ها هم برای تان فراهم خواهد بود.

    ورود به سامانه ثبت اعتراض مالیات

  3. ۳در ادامه به صفحه اصلی سایت عملیات الکترونیکی مالیاتی وارد خواهید شد. برای ورود به سامانه ثبت اعتراض مالیاتی، با استفاده از کشو موجود در سمت راست این صفحه به سمت پایین آن حرکت کنید.
  4. ۴در بخش میانی این صفحه گزینه های مختلفی را مشاهده می کنید که هر کدام از آن ها شما را به یکی از سامانه های مالیاتی راهنمایی می کنند. جهت انجام اعتراض خود به مالیات های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی، باید گزینه «ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات» را انتخاب نمایید. این گزینه در قسمت پایین و سمت راست این بخش قرار گرفته است.

    ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات  مالیاتی

  5. ۵در مرحله بعد وارد صفحه دیگری می شوید که یک سری نکات جهت استفاده از این سامانه و آماده کردن متن اعتراض به مالیات برای شما ارائه شده است. این موارد را با دقت مطالعه نموده و سپس در قسمت پایین صفحه بر روی گزینه «ورود به سامانه اعتراضات و شکایات» کلیک کنید.

    سامانه ثبت الکترونیکی اعتراضات و شکایات

  6. ۶سرانجام به صفحه ورودی سامانه اعتراض به مالیات های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی وارد خواهید شد. در این بخش یک سری اطلاعات از شما درخواست می شود که مهم ترین آن ها شامل نام کاربری و رمز عبور می باشد. این موارد در هنگام ثبت نام سایت عملیات الکترونیکی مالیاتی به شما تعلق گرفته است. پس ابتدا نوع ورود خود را مشخص کرده و سپس نام کاربری و رمز عبورتان را در کادرهای مشخص شده قرار دهید. در نهایت کد امنیتی موجود در این بخش را هم وارد نموده و گزینه «ورود» را بزنید.

    اعتراض به صورت مالیات

  7. ۷در ادامه به صفحه اصلی اعتراض به صورت مالیات وارد شده و می توانید در این بخش نسبت به ثبت اعتراض خود اقدام نمایید.

با طی کردن مراحل بالا، فرآیند ورود شما به سامانه ثبت اعتراض های مالیاتی با موفقیت انجام می شود. پس نوبت به انجام اعتراض به مالیات قطعی مشخص شده برای شما از این طریق می رسد. در ادامه نحوه ثبت اعتراض از طریق این سامانه را هم برای شما بیان خواهیم کرد تا از این نظر با مشکلی رو به رو نباشید. البته توجه داشته باید که جهت انجام این کار باید در مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ اقدام نمایید و در غیر این صورت اعتراض شما مورد قبول واقع نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: ثبت نام اظهارنامه مالیاتی

به کانال تلگرام ما بپیوندید

به صفحه اینستاگرام ما بپیوندید

نحوه اعتراض به مالیات

اکنون که روش ورود به سامانه ثبت اعتراض نسبت به مالیات های تعیین شده را فرا گرفتید، در این جا قصد داریم به نحوه اعتراض به مالیات تکلیفی و قطعی از طریق این سامانه بپردازیم. همان گونه که اشاره کردیم، مالیات های گوناگونی برای افراد در نظر گرفته می شود که در نتیجه باعث وجود اعتراضات در زمینه های مالیاتی مختلفی هم خواهد شد. مهم ترین این موارد هم شامل مالیات های در نظر گرفته شده برای حقوق، ارث، مالیات مشاغل و مالیات ارزش افزوده می باشند. اگر چه هر کدام از این مالیات ها برای موارد متفاوتی در نظر گرفته می شوند، اما روش اعتراض به آن ها یکسان بوده و از طریق همین سامانه الکترونیکی است. به عبارت دیگر، نحوه اعتراض به مالیات ارزش افزوده با اعتراض به مالیات حقوق و مشاغل یکسان است. کافی است در هنگام ثبت اعتراض، شماره برگه تشخیص مالیاتی هر کدام از این موارد را در جایگاه مشخص شده وارد نموده و درخواست تان را ثبت کنید.

نکته مهم در استفاده از این سیستم جهت ثبت اعتراض، ارائه متنی مناسب برای این کار می باشد. در واقع متن لازم جهت هر کدام از این موارد با دیگری متفاوت بوده و برای مثال، متن اعتراض به مالیات ارزش افزوده برای حقوق یا مشاغل مناسب نخواهد بود. در ادامه سعی می کنیم نمونه هایی از هر کدام برای تان قرار دهیم. به هر حال، جهت ثبت اعتراض مالیاتی از طریق سامانه الکترونیکی هم لازم است یک سری مراحل را طی کنید که در ادامه آن ها را برای شما آورده ایم:

  1. ۱ابتدا باید به سامانه در نظر گرفته شده برای اعتراض به صورت مالیات وارد شوید. در بخش قبل روش ورود به این سامانه را به طور کامل برای شما بیان کرده ایم تا مشکلی جهت انجام این کار نداشته باشید.
  2. ۲بعد از وارد کردن نام کاربری، کلمه عبور و کد امنیتی به صورت صحیح، صفحه اولیه آن را به شکل زیر مشاهده خواهید کرد. امکان ثبت اعتراض نسبت به مالیات های تعیین شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور در هر کدام از زمینه هایی که اشاره کردیم، از این طریق برای شما وجود خواهد داشت. جهت این امر، بر روی گزینه «اعتراضات و شکایات» و سپس گزینه «ثبت اعتراض/شکایت» در سمت راست و بالای این صفحه کلیک کنید.

    نحوه اعتراض به مالیات

  3. ۳با انتخاب عنوان «اعتراضات و شکایات» در بخش قبل، لیستی برای شما نمایش داده می شود که شامل چندین گزینه متفاوت است. با توجه به نوع و مرحله اعتراض به صورت مالیات خود، باید گزینه مرتبط را از این لیست انتخاب نمایید. در صورتی که نسبت به برگ تشخیص مالیاتی خود اعتراض دارید، کافی است گزینه «ممیز کل» را از این لیست انتخاب کنید. اما در صورتی که قبلا این کار را انجام داده اید و نظر ممیز کل برای شما قانع کننده نبوده است، می توانید نسبت به ثبت شکایت در هیات حل اختلاف مالیات اقدام کنید. جهت این امر کافی است گزینه بعدی لیست یعنی «هیات حل اختلاف مالیاتی» را بزنید. هم چنین، با انتخاب گزینه «نکات مهم» در این لیست که به عنوان اولین گزینه قرار داده شده است، می توانید نکات کلیدی ثبت اعتراض را مشاهده نمایید.

    اعتراضات و شکایات در طرح جامع مالیاتی

  4. ۴به هر حال، بعد از انتخاب گزینه های «ممیز کل» یا «هیات حل اختلاف مالیاتی»، به مرحله بعد وارد شده و فرم ثبت اعتراض مالیاتی در اختیارتان قرار می گیرد. در این فرم هم باید یک سری اطلاعات را با دقت وارد کنید. از جمله مهم ترین این موارد شامل شماره برگه تشخیص مالیاتی تان می شود که امکان سرچ کردن آن در این قسمت وجود دارد. بعد از سرچ کردن شماره برگه مالیاتی، دکمه «جستجو» را بزنید تا اطلاعات آن نمایش داده شود. در ادامه سایر اطلاعات مورد نیاز را هم تکمیل نموده و متن اعتراض به مالیات را هم در بخش «شرح اعتراض» قرار دهید.

    فرم ثبت اعتراض مالیاتی

  5. ۵پس از تکمیل کردن همه اطلاعات مورد نیاز در فرم ثبت اعتراض، درخواست شما برای مراجع مربوطه فرستاده شده و فرآیند بررسی آن آغاز می شود. در صورتی که اعتراض تان به درستی انجام شده باشد، مالیات اضافی در نظر گرفته شده برای شما اصلاخ خواهد شد.

همان طور که مشاهده نمودید، ثبت اعتراض از طریق سامانه الکترونیکی اعتراض به مالیات بسیار ساده بوده و با طی کردن چند مرحله می توان این کار را انجام داد. بنابراین اگر به مالیات قطعی تعیین شده برای خود در زمینه های گوناگون حقوقی، شغلی، ارزش افزوده، ارثی و سایر موارد این چنینی دیگر اعتراض دارید، به سادگی درخواست اعتراض خود را از این طریق ارائه دهید. البته توجه به مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ برای این کا بسیار حائز اهمیت است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

بیشتر بخوانید: دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی

مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰

در بخش های قبل روش ورود به سامانه الکترونیکی اعتراض به مالیات را برای شما بیان کرده و نحوه ثبت اعتراض در آن را هم توضیح دادیم. بنابراین اکنون به راحتی می توانید به این سامانه وارد شده و نسبت به انجام اعتراض مالیاتی خود از این طریق اقدام نمایید. اما همان طور که گفتیم، توجه به مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ که توسط سازمان امور مالیاتی تعیین شده است، برای ثبت این اعتراض بسیار اهمیت دارد. به عبارت دیگر، تنها زمانی اعتراض شما مورد پذیرش قرار می گیرد که در مهلت در نظر گرفته شده این کار را انجام داده باشید. در صورتی که تعلل کرده و بعد از گذشت بازه زمانی مشخص شده اعتراض خود را ثبت کنید، مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت. در ادامه بازه زمانی تعیین شده برای ثبت اعتراض به صورت مالیات را در مراحل مختلف برای شما آورده ایم تا این کار را در زمان قانونی آن انجام داده و با مشل مواجه نشوید.

  • مهلت اعتراض در اولین مرحله یعنی اعتراض به برگه تشخیص مالیات برابر با ۳۰ روز بعد از اعلام نتیجه توسط ممیز مالیاتی می باشد.
  • این مهلت برای مرحله دوم ثبت اعتراض مالیاتی یعنی اعتراض به رای ممیز کل و انجام شکایت در هیات حل اختلاف مالیات ۲۰ روز می باشد.
  • در صورتی که بعد از صدور رای هیات حل اختلاف مالیات هم هنوز به نتیجه اعتراض دارید، ۲۰ روز دیگر برای اعتراض و بررسی مالیات در هیات حل اختلاف تجدید نظر فرصت خواهید داشت.
  • در نهایت اگر رای هیات حل اختلاف تجدید نظر هم نتوانست شما را قانع کند، ۲۰ روز برای انجام آخرین مرحله اعتراض فرصت خواهید داشت. در این مرحله اعتراض شما در شورای عالی مالیاتی مورد بررسی قرار گرفته و رای نهایی صادر می شود. رای صادر شده در این مرحله قابل اعتراض نمی باشد.

مواردی که در این جا بیان کردیم، مهلت قانونی اعتراض به صورت مالیات می باشند که در شرایط عادی باید طبق آن عمل کرد. اما مهلت اعتراض به مالیات ۱۴۰۰ کمی دچار تغیرات شده و دلیل آن هم وجود بیماری کرونا و جلوگیری از ایجاد تجمعات مختلف برای ثبت اعتراض، پیگیری درخواست ها و موارد این چنینی دیگر است. در هیمن راستا، ستاد ملی مبارزه با کرونا در اطلاعیه ای اعلام کرده است، آن دسته از مودیان مالیاتی که آخرین مهلت اعتراض آن ها از تاریخ ۱ تیر ۱۴۰۰ تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ بوده به مدت ۳ ماه دیگر فرصت انجام اعتراض خواهند داشت. در واقع، مهلت اعتراض به مالیات برای این افراد به مدت ۳ ماه تمدیدی گردیده است. اگر چه احتمال دارد برای افرادی که مهلت اعتراض شان در فصل های بعدی است هم این تمدید صورت بگیرد، اما برای اطلاع دقیق این موضوع باید منتظر بیانیه های مسولین مربوطه باشیم.

بیشتر بخوانید: مهلت اظهارنامه مالیاتی

اعتراض به مالیات بر ارث

یکی از موارد رایج اعتراض به صورت مالیات مربوط به اعتراض هایی است که نسبت به مالیات های تعیین شده بر ارث انجام می گیرند. طبق قانون، مودیان مالیاتی در این مورد وراث متوفی، ولی یا امین یا قیم یا نماینده قانونی ان ها می باشد. این اشخاص باید در زمان مشخص شده نسبت به ارسال اظهارنامه مالیاتی ارثیه متوفی به سازمان امور مالیاتی اقدام نمایند. این اظهارنامه باید شامل اطلاعات کاملی در مورد دارایی ها و اموال متوفی بوده و هم چنینی بدهی ها و موارد این چنینی دیگر را هم تشریح نماید. زمان قانونی ارسال این اظهارنامه از طرف مودیان مالیاتی یک سال می باشد که طبق قانون باید در این مدت اظهارنامه ارسال شود. در ادامه، پس از بررسی اظهارنامه و سایر شرایط توسط کارشناسان سازمان امور مالیاتی، مالیات مربوطه تعیین می شود. در صورتی که مودیان نسبت به مالیت تعیین شده معترض باشند، می توانند نسبت به ثبت اعتراض مالیاتی از طریق سامانه الکترونیکی اقدام نمایند.

اعتراض به صورت مالیات

اما نکته مهم در این رابطه مربوط به نحوه اعتراض به مالیات بر ارث است. چرا که روش انجام این کار با سایر موارد کمی متفاوت است. به این ترتیب که ابتدا کارشناسان سازمان امور مالیاتی بر اساس مدارک و شواهد موجود و هم چنین اظهارنامه مالیاتی مودیان، اقدام به بررسی و تعیین مالیات مناسب برای ارثیه می کند. در ادامه این مالیات به مودیان ابلاغ شده و آن ها ملزم به پرداخت آن هستند، حتی اگر به این میزان مالیات اعتراض داشته باشند. این افراد بعد از پرداخت مالیات تعیین شده می توانند نسبت به اعتراض به صورت مالیات اقدام نمایند. روش انجام این کار هم با استفاده از سامانه الکترونیکی می باشد که در بخش های قبل به طور کامل آن را توضیح داده ایم. در صورتی که اعتراض این افراد مورد قبول واقع شود، هزینه اضافی دریافت شده به حساب مودیان مالیاتی برگشت داده خواهد شد. در غیر این صورت هم می توانند مراحل بعدی اعتراض را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: پرداخت الکترونیکی مالیات

اعتراض به مالیات مشاغل

یکی دیگر از موارد مهمی که مودیان در موارد متعدد اعتراض خود را نسبت به آن بیان کرده اند، اعتراض به مالیات مشاغل می باشد. طبق قوانین کشور، درآمدی که شخص حقیقی از طریق اشتغال به مشاغل گوناگون کسب می کند مشمول مالیات خواهد بود. این درآمد هم شامل درآمدهایی است که توسط شخص حقیقی مقیم ایران در کشور به دست می آید. هم شامل درآمدهایی است که شخص حقیقی مقیم خارج از کشور در ایران به دست می آورد. پس به طور کلی می توان گفت درآمدهایی که اشخاص حقیقی در کشور ما از طریق استغال به برخی مشاغل به دست می آورند، مشمول مالیات خواهد بود. در این مورد هم افراد باید اظهارنامه مالیاتی مربوط به درآمد حاصل از این مشاغل را به صورت سالانه به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند تا مالیات بر درآمد آن ها تعیین گردد. در صورتی هم که نسبت به این مالیات تعیین شده اعتراضی وجود داشته باشد، امکان ثبت اعتراض مالیاتی وجود خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اظهارنامه ارزش افزوده

اعتراض به مالیات حقوق

نوع دیگر از مالیات ها که توسط سازمان امور مالیاتی کشور دریافت می شود، مالیات بر حقوق اشخاص می باشد. در این مورد هم اشخاصی که حقوق دریافت می کنند، وظیفه دارند اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی تحویل دهند. سپس کارفرماها پرداخت را انجام می دهند که البته از حقوق شخص کم خواهد شد. البته با توجه به عدم وجود ساختاری مناسب برای تشخیص همه افراد حثوث بگیر، قانون مسولیت پرداخت مالیات بر حقوق را برعهده کارفرماها قرار داده است. به هر حال، در این مورد هم اشخاص میتوانند نسبت به ثبت اعتراض مالیاتی اقدام نمایند. چرا که امکان انجام این اعتراض از طریق سامانه الکترونیکی مالیاتی برای آن ها فراهم شده است. همان گونه که در بخش های قبل هم توضیح دادیم، این افراد باید به این سامانه وارد شده و فرم اعتراض به مالیات حقوق را تکمیل نموده و ارسال نمایند تا درخواست شان ثبت گردد.

منبع : اعتراض به مالیات

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 0

درباره ما
موضوعات
آمار سایت
  • کل مطالب : 1179
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 5
  • بازدید امروز : 75
  • بازدید کننده امروز : 1
  • باردید دیروز : 93
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 423
  • بازدید ماه : 216
  • بازدید سال : 6945
  • بازدید کلی : 73036
  • <
    پیوندهای روزانه
    اطلاعات کاربری
    نام کاربری :
    رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    کدهای اختصاصی